Banshee Ride

Πλάκα με κάνεις;

Posted on: Μαρτίου 17, 2008

Καλά, εγώ είμαι στρέιτ απ’ όσο με έχω ψάξει. Εντάξει είμαι, μ’ αρέσω. Όχι πολύ προχώ, όχι πολύ λαϊκιά, ξέρω γω, νορμάλ μάλλον. Και μ’ αρέσει αυτό το νέο σχεδιάκι για το συμβόλαιο συμβίωσης, κυρίως γιατί είναι απλό στην εφαρμογή και στη διάλυσή του. Άλλωστε, καιρός είναι να εισπράξουν και άλλες κοινωνικές ομάδες, πέραν του κλήρου και των δημαρχιακών υπαλλήλων (αν και κάποιος μου σφύριξε ότι ο μόνος λόγος που περνάει η ΝΔ αυτό το νομοσχέδιο είναι ότι έχει κάποια προβλήματα με το διαζύγιό του ο Πάνος Καμμένος… Ω, μον ντιέ, δηλαδή!!!).

Όπως και να έχει, περίμενα να δω τις γκέι κοινότητες να εκφράζουν την περιφρόνησή τους προς ένα τέτοιο νομοσχέδιο και όχι να διεκδικούν να συμπεριληφθούν σε αυτό. Οι ομοφυλόφιλοι που εδώ και χρόνια συζητούν για το ψεύδος του παραδοσιακού οικογενειακού μοντέλου βρίσκονται σήμερα να υποστηρίζουν ότι αυτοί θα το κάνουν καλύτερα; Προσωπικά, δεν το πιστεύω. Όπως επίσης δεν πιστεύω ότι κάθε ετεροφυλόφιλο ζευγάρι είναι κατάλληλο για να μεγαλώσει ένα παιδί — αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Μπερδεύομαι με όλο αυτό το σούσουρο — και ειλικρινά ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ άλλη κίνηση των μπλόγκερ για ψύλλου πήδημα πια!

Μπερδεύομαι, ξαναλέω, γιατί δε μπορώ να φανταστώ τι διεκδικούν οι ομοφυλόφιλοι από αυτό το σχέδιο νόμου που δε μπορούν να το υπογράψουν με μία ιδιωτική συμβολαιογραφική πράξη, με μία διαθήκη ή κάτι ανάλογο.

Και για να επιστρέψω στο πρώτο σκέλος, τι τον θες το γάμο; Για να γίνεις σαν κι εμένα, που μ’ έλεγες μικροαστή; Εεε;

Advertisements

9 Σχόλια to "Πλάκα με κάνεις;"

Καλημέρα..!
Όπως κανείς εργαζόμενος δεν αρνείται την οποιαδήποτε αύξηση μισθού, το ίδιο όλες οι κοινωνικές ομάδες και υπο-ομάδες νομίζουν πως η νομολογία τούς εγκαθιστά στη συνείδηση του κόσμου. Σκεπτικό ανάλογο με τις πρακτικές της Καθολικής εκλησσίας που αναφερόσουν πριν.
Η μπάλα όμως δεν παίρνει μόνο τους γκέι αλλά όλους μας, γιατί δεν βάζουμε φιλοσοφικές βάσεις για τις συμπεριφορές μας, παρά δρούμε με καιροσκοπικά.
Απειρόπτυχο το θέμα.

[…] Και για να επιστρέψω στο πρώτο σκέλος, τι τον θες το γάμο; Για να γίνεις σαν κι εμένα, που μ’ έλεγες μικροαστή; Εεε; […]

Αυτό είναι ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον επιχείρημα.

Bonsoir, Antoin!
Συμφωνώ μαζί σου, ειδικά μετά τη χρήση της υπέροχης λέξης «απειρόπτυχο»..! Στην ουσία του θέματος, ίσως δε φάνηκε, αλλά δεν είμαι κατά ενός τέτοιου συμφωνητικού μεταξύ στρέιτ, γκέι, μπάι και ό,τι ήθελε προκύψει. Λέω όμως ότι όταν ζητάμε την επικύρωση των θεσμών, να είμαστε καθαροί με αυτό. Να είμαστε συνειδητοί.

Κι εδώ κολλάει Evangele, η τελευταία μου φράση. Εγώ ας πούμε που θέλω να παντρευτώ τον καλό μου είμαι μπανάλ κι η λεσβία που θέλει να παντρευτεί την καλή της είναι απελευθερωμένη; Πλιζ, δηλαδή!

Θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι τη διαθήκη μπορεί να την προσβάλλει οποιοσδήποτε εξ αίματος συγγενείς και δεν εξασφαλίζει κανέναν ούτε στο ελάχιστο. Επίσης μόνο ο/η σύζυγος εξαιρείται από την καταβολή φόρου κληρονομιάς. Αλλιώς πληρώνεις την εφορία για το σπίτι που μένεις μέσα!

Επίσης θα με συγχωρέσεις αν δεν θεωρώ την εξασφάλιση τη δική μου ή του συντρόφου μου σε περίπτωση ασθένειας, ατυχήματος ή θανάτου ως κάτι το μικροαστικό.

Τώρα για τα περί κινήσεων για ψύλλου πήδημα, δεν νομίζω ότι μία νομοθετική ρύθμιση που εισάγει μία διάκριση τόσο βάσει του συντάγματος όσο και βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου είναι του ψύλλου το πήδημα. Εμείς έχουμε έναν συγκεκριμένο πολιτικό στόχο – να μην περάσει από τη Βουλή το σύμφωνο διάκρισης. Μακριά από μας τα μεγαλεπήβολα και υψιπετή σχέδια άλλων πρωτοβουλιών όπως να σωθούν τα δάση από τις πυρκαγιές και να καταργηθούν τα φακελάκια από τα νοσοκομεία.

Δέχομαι τις απόψεις σου, super gay hero. Άλλωστε υπάρχουν πολλά και διαφορετικά μυαλά μεταξύ γκέι όπως και μεταξύ στρέιτ. Το σημαντικό για μένα είναι να προασπίζεται κάποιος κάτι στο οποίο πιστεύει πραγματικά – πράγματα που φαίνεται να ισχύει με σένα ))

Πάντως, για το μικροαστικό κομμάτι, ξέρω τι λέω: προσωπικά δεν το βρίσκω μικροαστικό με κανέναν τρόπο (αλλά και μικροαστικό να ήταν τι θα πείραζε;). Έχω όμως πολλά παραδείγματα ομοφυλοφίλων που παλιότερα, στην προσπάθεια τους να διεκδικήσουν την κοινωνική αποδοχή, καταδίκαζαν απερίφραστα θεσμούς όπως ο γάμος, ανακηρύσσοντάς τον «πλαστή συνθήκη». Σήμερα φαίνεται να έχουν αλλάξει γνώμη.

Τypical dear Banshee, μπερδεύεις τη σεξουαλική με την κοινωνική συμπεριφορά… Μπορεί λ.χ. να είσαι φανατικά μονογαμικός/η αλλά να κάνεις ΤΑ αίσχη στο κρεβάτι με τον ομόφυλο ή ετερόφυλο σου παρτενέρ. Έτερον εκάτερον…
Όπως επίσης,άλλο το να παντρεύεσαι κι άλλο να ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να παντρευτείς. Δεν γίνεται ο καθένας μας να μπορεί να κάνει 1-2 ή και κανένα γάμο και κάποιοι συνάνθρωποί μας να μην τους επιτρέπεται. Σ` αυτού του τύπου τις απαγορεύσεις, εμφανίζω τα συμπτώματα προχωρημένης ταπηροκρανίασης..

Αγαπητέ gatoulea, μη μου λες τέτοια, πάνω που αποφάσισα ότι τα ξεμπέρδεψα όλα τούτα ως εξής: τα «αίσχη στο κρεβάτι» δεν υφίστανται γενικότερα, παρεκτός κι αν περιλαμβάνουν ανηλίκους. So far, so good )))

Στην ουσία συμφωνώ στο δικαίωμα του «νυμφεύεσθαι». Δε σου κάνει όμως εντύπωση που όσο ο γάμος μεταξύ των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα ήταν out of the question, οι ομοφυλόφιλοι τα έκαναν κρεμαστάρια; Εγώ αυτό το βρίσκω ντεμέκ. Αυτό ήταν και το πόιντ του ποστ, όχι φυσικά η .. απαγόρευση.

Εξήγησέ μου τώρα και το «typical» της προσφώνησης γιατί θα σκάσω.

Λοιπόν….προσπαθησα να περιγράψω μια διαπίστωση… Οι ομοφυλόφυλικές σεξουαλικές προτιμήσεις δεν παρέχουν πιστοποιητικό κοινωνικού ριζοσπαστισμού. Αντίθετα, οι γκέι κοινότητες ΠΑΝΤΑ επιζητούσαν την κοινωνική ενσωμάτωση, δηλαδή να μπορουν να κάνουν κι αυτοί όσα «μικροαστικά» ή «αντικομφορμιστικά» έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι.
Τώρα, γιατί κάποιοι ομοφυλόφιλοι (ή και ετεροφυλόφιλοι, θα πρόσθετα εγώ), αποφάσισαν να «σοβαρέψουν», να ντυθούν νυφούλες-γαμπροί και να αμολύσουν 2-3 κουτσούβελα, αποτελεί πάγιο και αέναο θέμα της περιπατικής λέσχης που ανήκω. Αλλά, πάντως, δεν είναι πρωτάκουστο.
Υ.Γ. Έλπιζα να γλιτώσω τη δημόσια διαπόμπευση αλλά φευ! Το πως το «elementary» ( από το elementary dear Watson), έγινε «typical»(???), μόνο αυτός ο αλαφροϊσκιοτος ο Gatouleas ξέρει. Έκανα 48 δεήσεις να εμφανιστεί ένα κουμπι «επεξεργασία σχολίου» κι άλλες τόσες προσπάθειες να σας υπνωτίσω να μην παρατηρήσετε την μπαρούφα μου.. Τίποτα…
Εκλιπαρώ τη συγγνώμη σου για τα ψυχικά τραύματα που σου προκάλεσα (ώρα είναι μα προκαλούμε και τη μήνι μιας banshee…)

Χα χα, οκ, gatoulea. Είστε γάτα άλλωστε ))

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: